My Blog List

Sunday, August 9, 2009

RONNIE LIU "HERO" BUKAN MELAYU:RACIST!!


 • SEMALAM,TERESA KOK MANGATAKAN RONNIE LIU DIIBARATKAN SEPERTI SEORANG HERO BUKAN MELAYU KERANA LANTANG MENYUARAKAN PENDAPATNYA MENGENAI MINUMAN KERAS (BEER) YANG DI RAMPAS ITU.MENURUT TERESA KOK LAGI,(KONONNYA) RAMAI RAKYAT BUKAN MELAYU ISLAM YANG TIDAK BERPUAS HATI DENGAN KENYATAAN DATUK HASAN ALI YANG MAHU RONNIE LIU MENGUNDURKAN DIRI DARIPADA JAWATANNYA.


 • JADI,APAKAH RONNIE LIU HANYA MENJADI HERO BUKAN MELAYU SAJA?BAGAIMANA DENGAN ORANG-ORANG MELAYU YANG DI BAWAH PEMERINTAHAN PAKATAN PEMBANGKANG?SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN,RONNIE LIU HARUS MENJADI HERO UNTUK SEMUA KAUM,BUKAN UNTUK KAUM-KAUM TERTENTU SAHAJA.DAN TERESA KOK SEBAGAI SEORANG EXCO DAN PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG YANG MEMERINTAH SELANGOR,TIDAK PATUT MENGELUARKAN KENYATAAN YANG SEDEKIAN RUPA KERANA KENYATAAN SEPERTI ITU BOLEH MENIMBULKAN KETEGANGAN KAUM


 • BARISAN NASIONAL-UMNO TELAH LAMA MEMERINTAH MALAYSIA,TETAPI SELAMA PEMERINTAHAN MEREKA,TIDAK ADA SEORANG PEMIMPIN PUN YANG DI ANGGAP SEBAGAI HERO UNTUK KAUM-KAUM TERTENTU.SEMUA PEMIMPIN BARISAN NASIONAL-UMNO ADALAH HERO UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA YANG BERBILANG KAUM TANPA MENGIRA WARNA KULIT BANGSA DAN AGAMA.


 • KITA DAPAT LIHAT DISINI BAHAWA PAKATAN PEMBANGKANG SEMEMANGNYA RACIST TERUTAMA SEKALI PEMIMPIN-PEMIMPIN DARI D.A.P DAN MEREKA HANYA MEMENTINGKAN KAUM MEREKA SENDIRI SAHAJA.MACAM INIKAH PEMIMPIN YANG ANDA MAHUKAN??BARU MEMERINTAH DI PERINGKAT NEGERI SUDAH MACAM INI LAGAKNYA,KALAU SUDAH MEMERINTAH NEGARA,ENTAH APA LAGI YANG MEREKA AKAN LAKUKAN.


 • JADI,SUDAH TIBA MASANYA KITA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA SAMA-SAMA MENOLAK PEMIMPIN-PEMIMPIN D.A.P INI KERANA MEREKA RACIST DAN MARILAH KITA SAMA MENOLAK PEMIMPIN P.A.S DAN P.K.R KERANA MEREKA SEOLAH-OLAH DI LIHAT SEPERTI HANYA MENURUT DAN SENTIASA BERSETUJU DENGAN APA YANG DI PERKATAKAN D.A.P TANPA MENGIRA PERASAAN RAKYAT.

5 comments:

 1. SALAM BRO AFDZAL..

  POSTING DAN ULASAN YANG BAIK..

  BEGITULAH SIKAP DAN SIFAT PEMIMPIN DAP..

  MEREKA KELIHATAN BAIK KETIKA NAK MEMUJUK HAMPAS SERTAI PAKATAN UNTUK MENUMBANGKAN BN..

  LEPAS MEREKA DAPAT KUASA DAN MEMERINTAH MAKA BENARLAH PAS JADI HAMPAS..

  HABIS SANTAN HAMPAS BUAT MAKAN ITIK..

  ReplyDelete
 2. Teresa Kok ni ibarat senjata wanita DAP sebab selalu 'menyalak' tak tentu pasal.Riak wajah mereka saja dah menggambarkan hati yang busuk dan keji.

  membinakehidupansihat.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. salam, bro, kepada puak2 extreme Islam PAih...apa dah jadi mana telor awak2 semua...dalam memperjuangkan Islam akhirnya kafir harbi di jadikan hero kerana menhalalkan air setan... keluar lah awak2 semua dari pakatan gangster....kalau dah tak bertelor pinda je perlembagaan PAih jadi NGO tidak parti politik....masuk ramai2 dalam UMNO.

  ReplyDelete
 4. wsalam...terime kasih kerana dusi melawat blog saye...ini lah tujuan saye mewujudkan blog ini,untuk membongkar segala kejahatan dan keburukan di sebalik nama "PAKATAN RAKYAT",dan untuk MEMBELA AGAMA,BANGSA DAN NEGARA...MARILAH KITA SEMUA BERJUANG HABIS-HABISAN MENENTANG PAKATAN PEMBANGKANG INI....

  ReplyDelete
 5. PAS kat area sana, semua tak boleh pakai! tak berani bersuara.......

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails