My Blog List

Wednesday, August 12, 2009

"TAKBIR!!!!" ATAU "CHHHHEEERRRRSSSSS"?  • "PAS MENYOKONG TINDAKAN M.B.S.A MERAMPAS BEER".ITULAH SALAH SATU DARIPADA KAIN RENTANG YANG TERGANTUNG DI PINTU PAGAR SEBUAH MASJID DI KAMPUNG PANDAN YANG SAYA LIHAT SEMALAM.DALAM HATI SAYA BERKATA,MUNGKIN KALI INI PAS SELANGOR MEMANG BETUL-BETUL MEMBANTAH TINDAKAN RONNIE LIU YANG MAHU MINUMAN KERAS (BBER) YANG DI RAMPAS TEMPOH HARI DI PULANGKAN KEMBALI KEPADA PREMIS PERNIAGAAN BERKENAAN.


  • TIBA-TIBA HARI INI SAYA MENDAPAT BERITA,DATUK DR HASAN ALI YANG KUAT MENENTANG TINDAKAN RONNIE LIU ITU BERJABAT TANGAN SAMBIL TERSENGIH-SENGIH DI HADAPAN MEDIA DAN JURUKAMERA SEMASA SIDANG MEDIA PAKATAN PEMBANGKANG DI TROPICANA.DENGAR CERITA MEREKA SUDAH BERBAIK-BAIK DAN DATUK DR HASAN ALI (PAS) BERSETUJU DENGAN TINDAKAN RONNIE LIU (DAP) YANG MAHU MEMULANGKAN KEMBALI MINUMAN KERAS (BEER) YANG DI RAMPAS TEMPOH HARI DAN ISU ITU DI KIRA SUDAH SELESAI.


  • APA NAK JADI DENGAN PAS?MULA-MULA TIDAK SETUJU DAN MENENTANG HEBAT TINDAKAN RONNIE LIU (DAP) TIBA-TIBA HARI INI LAIN PULA CERITA,NAMPAK SANGAT PEMIMPIN PAS INI "FLIP-FLOP" DAN TIDAK MENJAGA HATI ORANG ISLAM DAN MELAYU DI SELANGOR.SETAKAT INI PAS BUKAN SAHAJA TIDAK MENJAGA HATI ORANG ISLAM DAN MELAYU DI SELANGOR,MALAH MENGURIS HATI ORANG ISLAM DAN MELAYU SELURUH MALAYSIA.


  • MENGAPA PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS SANGGUP MENGETEPIKAN PERJUANGAN PARTI MEREKA DEMI MENJAGA HATI INDIVIDU-INDIVIDU TERTENTU DI DALAM DAP DAN PAKATAN PEMBANGKANG?MANA PERGINYA PERJUANGAN YANG SELAMA INI MEREKA LAUNGKAN?DI MANAKAH LAUNGAN "TAKBIR" YANG SELALU DI LAUNGKAN OLEH PEMIMPIN DAN JUGA AHLI PAS JIKA MEREKA MAHU MENENTANG SESUATU PERKARA YANG BERTENTANGAN DENGAN PERJUANGAN MEREKA?ADAKAH LAUNGAN "TAKBIR" ITU TELAH DI GANTI KAN DENGAN "CHEEERRRRSSSS"?

2 comments:

  1. PAS bertindak seolah penyelamat Melayu kah atau sebagai pembangkang yang masih selamat kan Melayu. Mereka akan sertai UMNO sekiranya UMNO benar-benar lemah dan hilang sokongan sebabnya satu saja. Melayu pasti akan bersatu di saat genting dan bila ada perbincangan sulit antara kedua-duanya. Pemimpin UMNO dan PAS tidak bergaduh. Yang bergaduh adalah anak buah depa sahaja. Tetapi harapnya biarlah saat genting tu taklah sampai berlakunya 13 Mei atau sehingga Melayu tinggal nyawa-nyawa ikan saja.

    ReplyDelete
  2. PAS Selangor tidak layak memerintah! mereka semakin terjerat dengan DAP+PKR, biarkan mereka bro, dalam tidak sedar, mereka sebenarnya menghilangkan majoriti undian rakyat, dan rakyat semakin meluat dengan 3 parti Pakatan pengkhianat ni! HIdup UMNO demi agama bangsa dan negara!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails