My Blog List

Saturday, August 8, 2009

HASAN ALI MENYALAK SORANG-SORANG...KESIAN!!! • RONNIE LIU (EXCO KERAJAAN NEGERI SELANGOR)MENGARAHKAN MAJLIS PEMBADARAN SHAH ALAM (M.B.S.A) MEMULANGKAN KEMBALI MINUMAN KERAS (BEER) KEPADA PREMIS PERNIAGAAN DI SEKSYEN 8 SHAH ALAM YANG SEBELUM INI DI RAMPAS OLEH P.B.T TERBABIT KERANA RONNIE LIU MENDAKWA BEER TIDAK TERGOLONG DI DALAM GOLONGAN MINUMAN KERAS KERANA KADAR ALKOHOLNYA YANG RENDAH.


 • TINDAKAN RONNIE LIU (MACAM GANGSTER) YANG MAHU MINUMAN KERAS (BEER) ITU DI PULANGKAN KEMBALI KEPADA PREMIS PERNIAGAAN TERBABIT MENDAPAT REAKSI PELBAGAI PIHAK DAN DI TENTANG HEBAT OLEH DATUK HASAN ALI (P.A.S).DATUK HASAN ALI MEMBUAT SATU KENYATAAN MEDIA MENGENAI ISU ITU DAN MEMBERITAHU PEMBERITA YANG BELIAU MAHU TAN SRI ABDUL KAHLID IBRAHIM SELAKU MENTERI BESAR SELANGOR MELUCUTKAN JAWATAN RONNIE LIU SEBAGAI EXCO KERAJAAN NEGERI SELANGOR.HANYA DATUK HASAN ALI SAHAJA DARIPADA P.A.S YANG BERANI MENGELUARKAN KENYATAAN YANG MEMBANTAH TINDAKAN RONNIE LIU ITU.


 • KENYATAAN DATUK HASAN ALI YANG MAHU RONNIE LIU DI LUCUTKAN JAWATAN SEBAGAI EXCO KERAJAAN SELANGOR NAMPAKNYA TIDAK MENDAPAT SOKONGAN DARIPADA PEMIMPIN-PEMIMPIN P.K.R MAHUPUN PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS SENDIRI,MALAH MENTERI BESAR SELANGOR,TAN SRI ABDUL KHALID IBRAHIM MANGARAHKAN SEMUA PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG SELANGOR MENUTUP MULUT MEREKA DAN TIDAK DI BENARKAN MEMBERI SEBARANG KENYATAAN KEPADA MEDIA MENGENAI ISU (BEER) ITU.DENGAN ARAHAN TAN SRI ABDUL KHALID YANG MAHU SEMUA PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG SELANGOR MENUTUP MULUT ITU,KITA BOLEH LIHAT YANG BELIAU MENGAMALKAN PENTADBIRAN KUKU BESI DAN MENYEKAT KEBEBASAN BERSUARA PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG DAN BELIAU MAHU KEHENDAK BELIAU SEORANG SAHAJA DITURUTI.


 • MALAH TIMBALAN D.A.P SELANGOR,TONY PUA MAHU DATUK HASAN ALI DI AMBIL TINDAKAN DISIPLIN KERANA MENGELUARKAN KENYATAAN YANG MAHU RONNIE LIU BERUNDUR DARIPADA JAWATAN EXCO KERAJAAN NEGERI YANG DI SANDANGNYA KETIKA INI.TONY PUA BERKATA LAGI,TINDAKAN DATUK HASAN ALI MENGELUARKAN KENYATAAN DI MEDIA DAN MENDESAK RONNIE LIU BERUNDUR ADALAH TIDAK SESUAI DAN TIDAK ADIL.


 • APA NAK JADI DENGAN PAKATAN PEMBANGKANG DI SELANGOR INI,SEMUANYA BERCANGGAH-CANGGAH PENDAPAT.DATUK HASAN ALI TIDAK MAHU MINUMAN KERAS (BEER) YANG DI RAMPAS ITU DIPULANGKAN KEMBALI KEPADA PREMIS PERNIAGAAN BERKENAAN DAN RONNIE LIU SERTA PEMIMPIN D.A.P PULA MENGARAHKAN M.B.S.A MEMULANGKAN KEMBALI MINUMAN KERAS (BEER) YANG DI RAMPAS KEPADA PREMIS PERNIAGAAN BERKENAAN MANAKALA PEMIMPIN P.K.R PULA HANYA BERDIAM DIRI DAN HANYA TAHU MENGARAHKAN MEREKA-MEREKA YANG BERKENAAN TUTUP MULUT SAHAJA.


 • DI MANA PRESIDEN P.A.S DAN PRESIDEN P.K.R KETIKA INI?MENGAPA MEREKA TIDAK MENYOKONG APA YANG DI SARANKAN OLEH DATUK HASAN ALI?ADAKAH PRESIDEN P.A.S DAN P.K.R MENGHALALKAN YANG HARAM DEMI MENJAGA HUBUNGAN MEREKA? PEMIMPIN-PEMIMPIN MACAM INIKAH YANG ANDA SEMUA MAHU UNTUK MENTDBIR NEGARA KITA MALAYSIA?INI BARU ISU MINUMAN KERAS (BEER) YANG DI RAMPAS,BELUM LAGI MELIBAT ISU YANG BESAR-BESAR LAGI.KALAU PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG YANG ANDA PILIH DAN SOKONG UNTUK MENTADBIR NEGARA KITA INI,ALAMATNYA KACAU-BILAU DAN HURU-HARALAH NEGARA KITA YANG SANGAT KITA CINTAI.SAMA-SAMA LAH KITA FIKIRKAN....

2 comments:

 1. N.Ajis tak campur isu arak di selangor tapi bila isu amoi bogel tu cepat2 dia keluar statment. N.Ajis.. N.Ajis.. ko ni dah macam lalang. Semak mata tengok. Kasi tebas lepas tu bakar. Abis cerita. Apa kejadahnya ada ulama macam ni... dia ni ulama ker...????

  ReplyDelete
 2. salam, bro kesian teman nengok muka Hassan dan puak2 PAih, mana semangat pejuang2 Islam dulu kala... setakat hero kungfu cina pun tak tertepis...

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails