My Blog List

Monday, August 3, 2009

MEMBAZIR MASA DAN WANG RAKYAT!! • PADA PAGI 01 OGOS 2009,GERAKAN MANSUH I.S.A (G.M.I) MEMBUAT DEMOSTRASI JALANAN DI BEBERAPA TEMPAT DI SEKITAR IBU KOTA.DEMOSTRASI ITU DI HADIRI SERAMAI 20,000 ORANG,TERDIRI DARIPADA ADUN DAN AHLI PARLIMEN PAKATAN PEMBANGKANG SERTA PENYOKONG G.M.I DAN JUGA PELAJAR-PELAJAR IPT. • DEMOSTRASI YANG DI ANJURKAN OLEH G.M.I ITU AMATLAH MENYUSAHKAN ORANG AWAM,PENGGUNA JALAN RAYA DAN JUGA PENIAGA-PENIAGA DI SEKITAR IBU KOTA,INI KERANA PIHAK POLIS TERPAKSA MENUTUP JALAN DI SEKITAR IBU KOTA DI MANA DEMOSTRASI ITU BERLANGSUNG DAN ORANG RAMAI TAKUT HENDAK KELUAR KERANA BIMBANG PERKARA YANG TIDAK DIINGINI BERLAKU SEKALIGUS MENJEJASKAN PENDAPATAN PENIAGA DI SEKITAR ITU. • DEMOSTRASI ITU HANYALAH MEMBAZIR MASA DAN TIDAK MENGUNTUNGKAN.MENAGAPA SAYA BERKATA BEGITU?KERANA BANYAK MASA YANG BOLEH DILUANGKAN OLEH AHLI-AHLI POLITIK PEMBANGKANG DAN PELAJAR-PELAJAR IPT YANG MENGHADIRI DEMOSTRASI ITU.CONTOHNYA,ADUN DAN AHLI PARLIMEN PAKATAN PEMBANGKANG (YANG MENYERTAI DEMOSTRASI ITU) BLOEH MELAWAT KAWASAN-KAWASAN MEREKA DAN MENGANJURKAN AKTIVITI-AKTIVITI YANG MEMBERI MANFAAT KEPADA REMAJA DAN MASYARAKAT SETEMPAT DAN BAGI PELAJAR-PELAJAR IPT YANG TERLIBAT DALAM DEMOSTRASI ITU BOLEH PULANG KE RUMAH MASING-MASING DAN MENGAHBISKAN MASA HUJUNG MINGGU BERSAMA-SAMA KELUARGA DARIPADA MENYERTAI DEMOSTRASI YANG TIDAK MENDATANGKAN APA-APA FAEDAH DAN KEUNTUNGAN ITU (LAST-LAST,KENA MASUK LOKAP). • DEMOSTRASI ITU JUGA HANYA MEMBAZIR WANG RAKYAT.MENGAPA SAYA BERKATA BEGITU?KERANA SUDAH TENTU PAKATAN PEMBANGKANG MENGGUNAKAN DUIT KERAJAAN NEGERI (RATA-RATANYA DUIT RAKYAT) YANG DI PERINTAH OLEH MEREKA UNTUK MEMBERI G.M.I PERUNTUKAN UNTUK MENCETAK T-SHIRT DAN MEMBELI AIR MINERAL UNTUK DIEDARKAN KEPADA PENYANGAK-PENYANGAK YANG MENYERTAI DEMOSTRASI ITU DAN SUDAH PASTI KOS PERBELANJAAN UNTUK MENCETAK BERPULUH-PULUH RIBU T-SHIRT DAN MEMBELI BERPULUH-PULUH RIBU AIR MINERAL UNTUK DEMOSTRASI ITU MENELAN BERATUS-RATUS RIBU RINGGIT DAN MUSTAHIL PERTUBUHAN SEPERTI G.M.I MEMPUNYAI WANG YANG SEBEGITU BANYAK UNTUK BERBUAT DEMIKIAN. • INGIN SAYA TEGASKAN DI SINI,RATA-RATA RAKYAT MALAYSIA MAHU I.S.A DI KEKALKAN KERANA IA MENJAGA KEAMANAN NEGARA DARIPADA PENYANGAK-PENYANGAK YANG SUKA MEMBUAT KACAU-BILAU DI NEGARA KITA.DAN DEMOSTRASI YANG DI HADIRI LEBIH KURANG 20,00 ORANG ITU MEMBUKTIKAN BAHAWA DAKWAAN PAKATAN PEMBANGKANG YANG MENGATAKAN MAJORITI RAKYAT MALAYSIA MAHU I.S.A DIMANSUHKAN ADALAH TIDAK BENAR SAMA SEKALI.BUAT PENGETAHUAN SEMUA,ORANG YANG MENYOKONG I.S.A DI MANSUHKAN IALAH ORANG INGIN SELALU MEMBUAT KACAU-BILAU DI NEGARA KITA DAN MEREKA RASA TERGUGAT DENGAN ADANYA AKTA I.S.A INI.

4 comments:

 1. dioranng yang berkumpul ni semua bro, sebenarnya PEROSAK NEGARA!! diorang masih belum sedar kepentingan ISA pada Malaysia!!

  Otak diorang masih kolot!

  ReplyDelete
 2. salam,

  Saya mahu anda bayangkan..

  Bapa anda ditahan selama 17 tahun tanpa dibicarakan, Anda sekeluarga hidup melarat tanpa nafkah dan fitnah..
  Boleh saudara bayangkan?

  Membela nasib manusia yang dizalimi Buang masa ke?  ISA digunakan untuk melindungi kroni-kroni umna barisan national, supaya tetap berkuasa dulu kini dan selamanya..

  Jangan terlampau taksub dengan undang-undang manusia,

  MANSUHKAN ISA!!

  ReplyDelete
 3. salam saudara...pertama sekali,kenapa saudra x ltak name saudara..?adakah saudara takut??kalau bapak saye kene masuk I.S.A di sebbkan die buat kacau,bia kn je..sape suh die buat kacau dan menggangu ketenteraman negara,siapa yg masuk I.S.A tu dah kire beruntung sbb I.S.A x mcm penjara2 lain...duduk dlm tu just degr kauseling dan kene "sekolah" je...x de kene main2 bontot mcm penjara lain...KALAU X NK MASUK I.S.A,JGN BUAT KACAU LA...BICARA ATAU TIDAK BICARA,ITU BELAKANG CERITE...KALAU X BUAT KACAU,XDE LA POLIS O GOV NK TANGKAP PASTU SUMBAT DLM I.S.A...ADA PAHAM???!!!LAIN KALI PIKIR PAKAI OTAK,JGN PAKAI KEPALA HANGGUK..

  ReplyDelete
 4. sapela yang kena tahan tapi xtau sebab kenape..teresa 'dog food' kena tahan pon ade sebab..pak penakan aku pon kena tahan isa,antara batch awal,tapi aku wat bodo je..da silap de..bodo tahap h1n1 la sape suro isa nih dimansuhkan..

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails