My Blog List

Wednesday, June 2, 2010

GUGURKAN DATUK S.SUBRAMANIAM DALAM KABINET!!!

 • KABINET MALAYSIA SUDAH DI ROMBAK DAN SEMALAM DATUK SERI NAJIB TELAH MENGUMUMKAN BEBERAPA BARISAN MENTERI YANG BARU DAN ADA MENTERI YANG BERTUKAR PORTFOLIO.ANTARA BANYAK-BANYAK MENTERI,KENAPA DATUK S.SUBRAMANIAM SEBAGAI MENTERI SUMBER MANUSIA TIDAK DIGUGURKAN DARIPADA BARISAN KABINET DAN DIGANTIKAN DENGAN MENTERI BARU??.

 • DATUK S.SUBRAMANIAM DILIHAT TIDAK MENJALANKAN TUGAS DENGAN BAIK SELAMA BELIAU MENJADI MENTERI SUMBER MANUSIA DAN DILIHAT JUGA KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA TIDAK MEMAINKAN PERANAN YANG SEPATUTNYA APABILA DIBAWAH PENTADBIRAN DATUK S.SUBRAMANIAM.

 • CONTOHNYA,LAMBAKKAN PERKERJA ASING DI NEGARA KITA.KEMASUKAN PERKERJA-PERKERJA ASING SEOLAH-OLAH TIDAK DIKAWAL OLEH KEMETERIAN INI.PEMBANTU RUMAH INDONESIA YANG BERKERJA DI MALAYSIA,KEMENTERIAN INI CEPAT SAJA TOLONG,TAPI WARGA MALAYSIA YANG BERKERJA SEBAGAI PEGAWAI KESELAMATAN YANG MAHU GAJI MEREKA DINAIKKAN,KEMENTERIAN INI TANGGUHKAN PULA PERLAKSAANNYA.ITU BARU PEGAWAI KESELAMATAN,BAGAIMANA PULA DENGAN PERKERJA-PERKERJA SEKTOR SWASTA YANG MEMERLUKAN PERTOLONGAN KEMENTERIAN INI???.

 • SEBAGAI KETUA KEPADA KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA YANG MEWAKILI KERAJAAN UNTUK MEMBELA DAN MENJAGA PERKERJA WARGANEGARA MALAYSIA,DATUK S.SUBRAMANIAM HARUS MENJAGA KEPERLUAN DAN KEBAJIKKAN PERKERJA WARGANEGARA MALAYSIA DAHULU,BUKAN PERKERJA ASING DAN SEBAGAI KETUA KEMENETERIAN SUMBER MANUSIA JUGA,DATUK S.SUBRAMANIAM HARUS TEGAS DENGAN PENDIRIAN KERAJAAN YANG MAHU RAKYAT MALAYSIA HARUS DIDAHULUKAN.

 • DENGAN INI SAYA BERPENDAPAT DATUK S.SUBRAMANIAM HARUS DIGUGURKAN ATAU MENGUNDURKAN DIRI KERANA GAGAL MELAKSANAKAN TUGAS SEBAGAI MENTERI SUMBER MANUSIA!!

6 comments:

 1. betul tuh...gua setuju....kera dihutan disusukan ...anak kat umah mati kelaparan....

  ReplyDelete
 2. Itu hanya taktik nak meramaikan lagi orang India dari negara India. Lepas tu tipu kata IC hilang. Mana perginya puluhan ribu pekerja dari India yang hilang tu?

  Apostate and tithe.

  ReplyDelete
 3. Jawatankuasa UMNO Bahagian Kuala Terengganu menyokong penuh Kerajaan Malaysia atas kelulusan lesen judi bolasepak Piala Dunia....tak percaya!! sila klik sini

  ReplyDelete
 4. Apa lu cakap ni.. tak faham tanay dulu , jangan komen sembarangan. Isu lambakan pekerja asing yang terlalu banyak masuk ke tempat kita ada 2 sebab.

  1. Pertama - rakyat Malasyia baik Cina , Indai Mealyu dah malas nak kerja - nak cari duit mudah..e comeerce la.. internet la .. macam-macam lagi dan kta lihat dan yakin memang pun depa boleh buat duit tanpa kerja 8 jam. Malah kalau tak kerja pun mak bapak bagi duit.

  2. Kedua - Menteri SM tu pemegang amanah je.. bukan dia yang luluskan pekerja asing masuk. tetapi is nya bermual dari zaman Allahyarham Tan Sri
  Megat Junid dan iikuti oelh beberapa Menteri dari BN wakil UMNO.. Jadi kita jangan mudah tuduh orang tak buat kerja .. itu tak baik. dan jangan cepat berperasangka.

  ReplyDelete
 5. dey,pe yg ko ckp ni dey...menteri sumber manusia perlu menjaga kebajikan dan mendengar keluhan pekerja2 kat malaysia ni,tapi ape yg subramaniam buat..???x de pe2 kan???pekerje indon bole lak die berkrompomi,tapi dengan pekerja warganegara malaysia mcmne??? wey thambi,jabatan sumber manusia la yg membekal pekerja2 asing kat malaysia ni...x kan tu pun ko x tau kot...sudah la thamby....podah!!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails