My Blog List

Friday, January 8, 2010

JANGAN MEROSAKAN AGAMA ISLAM!!!! • MALAM SEMALAM,SEBUAH GEREJA DI HULU KELANG DI BAKAR.KEJADIAN INI BERLAKU ADALAH GARA-GARA KEPUTUSAN MAHKAMAH YANG MEMBENARKAN KALIMAH "ALLAH" DI GUNAKAN OLEH PENGANUT AGAMA KRISTIAN DI GEREJA.AKAN TETAPI KEPUTUSAN MAHKAMAH ITU DI TANGGUH KAN BUAT SEMENTARA WAKTU BAGI MEMBUAT PENILAIAN SEMULA.WALAUBAGAIMANAPUN,KEPUTUSAN MAHKAMAH ITU TELAH MENIMBULKAN KETIDAKPUASHATIAN DI KALANGAN UMAT-UMAT ISLAM DI MALAYSIA. • WALAUBAGAIMANAPUN,SAYA MEMANG TIDAK BERSETUJU DENGAN TINDAKAN SEGELINTIR PIHAK YANG BERTINDAK MEMBAKAR GEREJA ITU.KEPUTUSAN ITU MASIH DI DALAM PENILAIAN PIHAK MAHKAMAH,MENGAPA ADA YANG PERLU BERTINDAK SEPERTI SAMSENG DENGAN MEMBAKAR TEMPAT IBADAT AGAMA LAIN???DI DALAM AGAMA ISLAM,KITA TIDAK DIAJAR SEBEGITU RUPA DAN BEGITU JUGA DALAM AGAMA LAIN. • SAYA FAHAM RAMAI YANG TIDAK BERPUASHATI DENGAN KEPUTUSAN MAHKAMAH ITU,AKAN TETAPI TIDAK PERLU BERTINDAK SEDEMIKIAN KERANA BERTINDAK SEPERTI ITU HANYA AKAN MEMBURUKAN AGAMA ISLAM DAN UMAT-UMAT ISLAM ITU SENDIRI.MAHUKAH ANDA UMAT-UMAT ISLAM DAN AGAMA ISLAM DI GELAR "AGAMA PENGGANAS?!!!!!!".MAHUKAH ANDA AGAMA ISLAM DI PANDANG SERONG??!!CUBA KALAU ADA PENGANUT AGAMA LAIN YANG MEMBAKAR MASJID,APA PERASAAN ANDA??!!. • SEBELUM MAHU MELAKUKAN SESUATU PERKARA ITU,KITA PERLU MEMIKIRKAN IMPAK DAN KESANNYA DI KEMUDIAN HARI,JIKA PIHAK YANG BERTANGGUNGJAWAB TIDAK DAPAT MENANGANI MASALAH INI DENGAN BAIK,TIDAK MUSTAHIL AKAN ADA RUSUHAN ANTARA AGAMA DAN SAYA TIDAK MAHU IANYA BERLAKU DI NEGARA KITA INI.DAN DIHARAP UMAT-UMAT ISLAM DI MALAYSIA BERSABAR MENUNGGU KEPUTUSAN MAHKAHMAH YANG AKAN DI PUTUSKAN KELAK DAN JANGAN BERTINDAK SEPERTI SAMSENG KERANA IA AKAN MEROSAK DAN MEMBURUKKAN AGAMA KITA SENDIRI.

2 comments:

 1. SALAM..

  AT MENYOKONG PENUH RESOLUSI BPN.


  http://penembak-tepat.blogspot.com/2010/01/edisi-khas-resolusi-bpn-1-2010.html


  SEMUGA ISU PANAS LAGI SENSITIF INI AKAN BERAKHIR DENGAN BAIK.

  SELAIN DARI ITU AT JUGA INGIN MEMBERIKAN BEBERAPA PANDAGAN BERKAITAN ISU INI.

  SEMUA PIHAK HARUS MEMAINKAN PERANAN BAGI MEMASTIKAN KESELAMATAN NEGARA DIUTAMAKAN.

  DI HARAP PIHAK GEREJA DAN THE HERALD TELAH FAHAM BETAPA SENSITIFNYA ISU INI DAN DIHARAP MEREKA DAPAT MENGKAJI SEMULA TUNTUTAN MEREKA.

  PIHAK GEREJA DAN PIHAK JABATAN AGAMA ISLAM PERLU BERSEMUKA BAGI MENDAPATKAN SATU KESEFAHAMAN BAGI MENYELESAIKAN DAN MENAGANI ISU INI DENGAN BAIK DI LUAR MAHKAMAH.

  PIHAK PEMIMPIN PEMBANGKANG USAH LAGI MEMAINKAN POLITIK TUDUH MENUDUH DEMI MERAIH KEUNTUNGAN POLITIK SEMATA-MATA.

  PIHAK PEMBANGKANG JUGA PERLU TEGAS MENARIK BALIK SOKONGAN MEREKA TERHADAP PENGUNAAN KALIMAH AGUNG UMAT ISLAM.

  PIHAK BERKUASA KERAJAAN DIHARAP JANGAN TERAGAK-AGAK MENGUATKUASAKAN UNDANG-UNDANG PENCEGAHAN BAGI MENGEKANG ISU INI MENJADI LEBIH BURUK.

  PIHAK YANG BERDEMONSTRASI DIHARAP DAPAT MENJAGA EMOSI DAN ETIKA KETIKA BERDEMO AGAR TIDAK KELIHATAN KETERLALUAN.

  PIHAK BLOGGER DIHARAP DAPAT SAMA MEREDAKAN ISU INI DENGAN MENYUMBANG PANDANGAN-PANDANGAN YANG POSITIF LAGI BERHEMAH.

  ReplyDelete
 2. Thailand bergelumang dengan tunjuk perasaan, perang dan pergaduhan, tapi ekonomi mantap juga, pelancung tetap datang juga.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails