My Blog List

Tuesday, September 29, 2009

MAHU KETELUSAN ATAU KETAKUTAN???  • KAEDAH UNDI POS TELAH DI GUNA PAKAI DI DALAM SISTEM DEMOKRASI NEGARA KITA SEJAK SEKIAN LAMA.DIAM TAK DIAM KITA SUDAH PUN MELALUI 12 PILIHANRAYA UMUM DAN BERPULUH-PULUH ATAU MUNGKIN BERATUS-RATUS PILIHANRAYA KECIL DAN DI DALAM KEDUA-DUA JENIS PILIHANRAYA INI ADA MENGGUNAKAN SISTEM UNDIAN POS.  • HANYA ASKAR DAN ANGGOTA POLIS SAHAJA YANG LAYAK MENJADI PENGUNDI POS DAN TEMPAT MEMBUANG UNDI POS INI BIASANYA DI KEM TENTERA DAN DEWAN UNTUK ANGGOTA POLIS.SELAMA SISTEM UNDI POS INI DI GUNA PAKAI DI DALAM SISTEM DEMOKRASI NEGARA KITA,IANYA BERJALAN DENGAN TELUS DAN ADIL DAN TIDAK ADA PENYELEWENGAN YANG DI LAKUKAN PIHAK YANG BERTANGGUNGJAWAB.  • SELAMA INI SISTEM UNDIAN POS INI TIDAK MENJADI MASALAH ATAU ISU SISTEM UNDIAN POS INI TIDAK TERLALU HANGAT AKAN TETAPI DENGAN SECARA TIBA-TIBA ISU ITU MENJADI HANGAT DAN MENJADI MAINAN POLITIK PAKATAN PEMBANGKANG INI KERANA PAKATAN PEMBANGKANG MAHU SISTEM UNDIAN POS INI DI MANSUHKAN KERANA KATA MEREKA,BERLAKU KETIDAK TELUSAN TERHADAP SISTEM UNDIAN POS .  • YANG MENJADI PERSOALANNYA DISINI,MENGAPA SEBELUM INI PIHAK PEMBANGKANG TIDAK BERIYA-IYA MAHU SISTEM UNDI POS INI DI MANSUHKAN DAN KENAPA BARU SEKARANG?MENGAPA TIDAK PADA P.R.U 12 DAN P.R.K YANG SEBELUM INI?APAKAH TUJUAN PAKATAN PEMBANGAKANG MEMAINKAN ISU INI?ADAKAH KERANA TAKUT AKAN KALAH DI P.R.K DUN BAGAN PINANG NANTI YANG RATA-RATA PENGUNDI POS MEMANGKAH BARISAN NASIONAL?


  • PIHAK PAKATAN PEMBANGKANG DI LIHAT SEPERTI KETANDUSAN ISU UNTUK DI BANGKITKAN DAN DI MAINKAN.SISTEM UNDIAN POS MASIH RELEVAN DAN IANYA HARUS DI KEKALKAN DI DALAM SISITEM DEMOKRASI NEGARA KITA.DAN DI HARAP PIHAK KERAJAAN TIDAK TUNDUK DI ATAS TUNTUTAN MEREKA.

  • DAN DI SINI JUGA SAYA INGIN MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA TAN SRI ISA SAMAD KERANA DI CALONKAN DI P.R.K BAGAN PINANG.SEMOGA DENGAN IZIN ALLAH S.W.T DAN BERKAT USAHA JENTERA PILIHANRAYA BARISAN NASIONAL,PARTI BARISAN NASIONAL AKAN BERJAYA MEMPERTAHANKAN KERUSI DUN BAGAN PINANG ITU NANTI.INSYALLAH...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails