My Blog List

Wednesday, September 2, 2009

BODOH!!! • ADUN-ADUN PAKATAN PEMBANGKANG TELAH MENGADAKAN SIDANG DUN HARAM YANG DIADAKAN DI SEBUAH HOTEL SIANG TADI SETELAH ADUN-ADUN PAKATAN PEMBANGKANG TIDAK DI BENARKAN MEMASUKI S.U.K.SIDANG DUN ADUN-ADUN PAKATAN PEMBANGKANG YANG HARAM ITU HANYA DI HADIRI OLEH ADUN-ADUN DARI PAS,PKR DAN DAP SAHAJA.SIDANG DUN HARAM ITU DI KETUAI OLEH V.SIVAKUMAR (TRONOH) YANG BERTINDAK SEBAGAI SPEAKER DEWAN.SIDANG DUN HARAM ITU MELULUSKAN 2 USUL DAN USUL ITU IALAH MEMBENARKAN SPEAKER YANG SAH IAITU S.GANESAN DAN TIMBALAN SPEAKER DI PENJARA SELAMA 6 BULAN. • APAKAH BODOH MEREKA INI?MEREKA TIDAK MEMPUNYAI APA-APA KUASA UNTUK MENGADAKAN SIDANG DUN KERANA MEREKA BUKAN LAGI KERAJAAN YANG MEMERINTAH PERAK.MEREKA DILIHAT BERTINDAK SEPERTI ORANG TUA YANG MASIH BELUM AKIL BALIGH.ADUN-ADUN PAKATAN PEMBANGKANG TERUTAMA NIZAR,NGEH DAN NGA DI LIHAT SEPERTI KETANDUSAN ISU KERANA KERAJAAN BARISAN NASIONAL YANG DI PIMPIN OELH DATUK SERI ZAMBRI ABDUL KADIR DI LIHAT CEKAP DAN EFISEN SERTA DAPAT MEMENAGI HATI RAKYAT DI PERAK. • SEKARANG SUDAH JELAS YANG PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG YANG GILA KUASA.MEREKA MEMENTINGKAN JAWATAN SEBAGAI MENTERI BESAR DAN JUGA EXCO.MEREKA MELALAK MAHU DUN PERAK DI BUBARKAN BUKANLAH UNTUK KEPENTINGAN RAKYAT,TAPI HANYA UNTUK KEPENTINGAN DIRI MEREKA SENDIRI. • SEKARANG RAKYAT PERAK SUDAH TAHU KERAJAAN MANA YANG TELUS DAN JUGA MENJAGA KEBAJIKAN RAKYAT.SEKARANG INI PAKATAN PEMBANGKANG SUDAH DI TOLAK OLEH RAKYAT PERAK,KALAU RAKYAT PERAK MASIH LAGI MENYOKONG PAKATAN PEMBANGKANG,SUDAH MESTI RAMAI RAKYAT YANG DATANG MENYOKONG MEREKA PAGI TADI,TAPI TIDAK ADA PUN RAKYAT PERAK YANG MEYOKONG MEREKA PAGI TADI.

5 comments:

 1. dorang tu... semua dah gila aku rasa..
  sumbat kat tanjung rambutan lebih elok

  ReplyDelete
 2. Bintara Muda
  Aku dah malas nak komen yang nyata inilah pakatan haramjadah merancuk bawah pokok pisang.

  ReplyDelete
 3. Kita patut desak mereka ini ditangkap dan ditahan bawah ISA.

  Jika dibiarkan maka negara akan huru hara.

  ReplyDelete
 4. bro, tindakan diorang ni memang sangat bodoh!!! sangat kelakar...hahahahha, mari kita gelakkan beramai-ramai kebodohan yang dilakukan diorang ni...haha

  ReplyDelete
 5. Tuan,
  Itulah PAS, mereka tidak tahu pun SPR lebih berkuasa dari speaker DUN. Jika sekiranya SPR berkata DUN Kedah dan Selangor tidak sah dan perlu dibubarkan maka secara automatik DUN akan terbubar.
  Nampaknya SPR belum tunjukkan kuasanya yang sebenarnya dan bertindak secara berhemah. Kenapa dituduh dengan bermacam-macam dan difitnah oleh PAS dan PR. SPR adalh badan yang benar-benar bebas dan berwibawa seperti mana yang diiktiraf oleh UN sendiri baru-baru ini dan dijadikan contoh oleh negara-negara membangun.
  Ayuh SPR jalankan tugas anda dengan tegas.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails