My Blog List

Thursday, July 9, 2009

NAK PAKAI SONGKOK,MESTI ADA STATUS BUMIPUTRA???


"SAYA TENGOK TUAN SPEAKER (TENG CHANG KIM) MEMAKAI SONGKOK,SAYA TIDAK BERSETUJU....KITA BERJUANG ATAS PRINSIP BAHAWA KITA TIDAK AKAN MEMAKAI SONGKOK KERANA KITA TIDAK DI IKTIRAF SEBAGAI BUMIPUTRA..".Demikianlah kata-kata yang di lemparkan oleh M.Manoharan,ADUN Kota Alam Shah kepada Tuan Speaker DUN Selangor,Teng Chang Kim (DAP-Sg.Pinang) di dalam sidang DUN semalam.M.Manoharan dibebaskan dari I.S.A mei lalu,muncul untuk pertama kalinya di Persidangan DUN Selangor yang ke 12."M.MANOHARAN TIDAK BERAPA GEMBIRA KERANA TUAN SPEAKER DUN SELANGOR,TENG CHANG KIM MEMAKAI SONGKOK KERANA ORANG BUKAN MELAYU DI MALAYSIA INI TIDAK DIBERI STATUS BUMIPUTRA DAN MASIH DI LAYAN SEPERTI KUMPULAN YANG BERBEZA"."MENURUT M.MANOHARAN LAGI,BELIAU AKAN MENGADAKAN PERJUMPAAN TERTUTUP DENGAN TUAN SPEAKER DUN SELANGOR DAN MAHU MEMBANGKITKAN PERKARA ITU NANTI"."M.MANOHARAN BERKATA LAGI,TUAN SPEAKER TENG CAHANG KIM BERSETUJU MEMAKAI SONGKOK KERANA DEMI NEGARA DAN PERPADUAN,DAN BELIAU JUGA MENGHARAP YANG KERAJAAN PERSEKUTUAN MEMBERI STATUS BUMIPUTRA KEPADA ORANG BUKAN MELAYU DI MALAYSIA INI JIKA MAHU HASRAT 1 MALAYSIA TERCAPAI"."NAMPAKNYA M.MANOHARAN CUBA MAHU MENYEMARAKKAN API PERKAUMAN DAN INI ADALAH TIDAK SIHAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA YANG BERBILANG KAUM"."DENGAN KENYATAAN M.MANOHARAN ITU BOLEH MENJEJASKAN SEMANGAT PERPADUAN RAKYAT DI MALAYSIA INI".Jika saya berjumpa dengan M.Manoharan,saya ingin bertanyakan kepada beliau beberapa soalan,soalanya seperti berikut (anda semua pun boleh memberi jawapannya):

 1. ADAKAH TERMAKTUB DI DALAM PERLEMBANGAAN BAHAWA HANYA ORANG MELAYU DAN BUMIPUTRA SAHAJA YANG BOLEH MEMAKAI SONGKOK?

 2. STATUS BUMIPUTRA DI MALAYSIA DIBERI KEPADA RAKYAT ASAL TANAH MELAYU,IAITU BANGSA MELAYU ITU SENDIRI.KAUM INDIA DAN CINA DI BAWA DATANG KE TANAH MELAYU OLAH BRITISH BERMAKNA KAUM CINA DAN INDIA BUKAN PENDUDUK ASAL TANAH MELAYU.JADI APAKAH LAYAK KAUM INDIA DAN CINA MENDAPAT STATUS BUMIPUTRA? 3. JIKA ANDA (M.MANOHARAN) PERGI BERHIJRAH KE NEGARA SEPERTI JEPUN ATAUPUN SINGAPURA DAN ANDA (M.MANOHARAN) MENDAPAT STATUS WARGANEGARA,ADAKAH ANDA (M.MANOHARAN) JUGA AKAN MENDAPAT STATUS BUMIPUTRA NEGARA TERBABIT?


 4. ADAKAH ANDA (M.MANOHARAN) BETUL-BETUL FAHAM INTIPATI 1 MALAYSIA?


4 comments:

 1. hmm.. tambah isu baru pulak.. lepas ni kluar la pulak akta orang bukan islam takpayah pakai songkok pulak.., dewa kan lah orang bukan islam oiiii... kalu kluar jugak camtu.. mmg lemah la kita orang melayu niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  ReplyDelete
 2. Keling ni memang kurang ajar. Woi keling cuba renung balik asal usul kau jangan cakap lepas je

  Salam Perjuangan

  ReplyDelete
 3. bangang jugak keling sekor ni..dah lama tak makan penampar kot...

  ReplyDelete
 4. JOM RAMAI2 KITA HUMBAN DIA MASUK LAUT KEHKEHKEH..KUANG AJAQ PUNYE MANUSIA!!..PTUIHHH!!!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails