My Blog List

Thursday, July 23, 2009

APA NAK JADI NI???


 • "ZAMBRY NI ORANG POLITIK,BUKAN ORANG KAJI ISLAM.APA KENA-MENGENA DENGAN FATWA AGAMA,FATWA DEMOKRASI PUN DIA TAK PAKAI.ITU PANDANGAN SAYA.DIA ORANG POLITIK,SAYA JAWAB CARA POLITIK LAH".ITU LAH ALASAN YANG DI KELUARKAN OLEH ULAMA PAS ,TOK GURU NIK AZIZ.

 • SEBELUM INI,DATUK SERI DR ZAMBRY ABDUL KADIR MEMINTA ULAMA DALAM PAS MENGELUARKAN FATWA BERHUBUNG TINDAKAN DATUK SERI NIZAR MENYERTAI MAJLIS NYALAAN LILIN TANDA BERKABUNG DIATAS KEMATIAN SETIAUSAHA POLITIK EXCO SELANGOR,MENDIANG TEOH BENG HOCK DI IPOH JUMAAT LEPAS.MENURUT KETUA PENERANGAN DEWAN ULAMA PAS NIK ZAWAWI NIK SALEH PULA,ISU ITU (DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN DI MAJLIS NYALAAN LILIN) BUKAN MASALAH BESAR DAN TIDAK PERLU DIPERBESARKAN DAN MENGANGGAP TINDAKAN DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN ITU BERGANTUNG KEPADA NIAT BELIAU.

 • APA NAK JADI NI???SEORANG ULAMA PAS (TOK GURU NIK AZIZ) TIDAK MENGENAL MANA SATU KENYATAAN BERBAUR POLITIK DENGAN KENYATAAN SEBAGAI UMAT ISLAM YANG DI PERTANGGUNGJAWAB MEMBELA AGAMANYA SENDIRI.

 • DATUK SERI ZAMBRY ABDUL KADIR MEMINTA PARA ULAMA PAS MENGELUARKAN FATWA MENGENAI TINDAKAN DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN YANG HADIR PADA MAJLIS NYALAAN LILIN(SAMBIL MEMEGANG LILIN)TANDA BERKABUNG DI ATAS KEMATIAN TEOH BENG HOCK KERANA BELIAU SEBAGAI UMAT ISLAM YANG DI PERTANGGUNGJAWABKAN MANJAGA DAN MEMBELA AGAMA ISLAM BIMBANG PERKARA YANG DI LAKUKAN DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN ITU BAKAL MENJADI IKUTAN UMAT-UMAT ISLAM YANG LAIN.

 • DATUK SERI DR ZAMBRY TIDAK MENGELUARKAN KENYATAAN YANG BERBAUR POLITIK TAPI SEBALIKNYA SEBAGAI UMAT ISLAM YANG SAYANGKAN AGAMANYA,JADI TOK GURU NIK AZIZ PERLU MENJAWAB KENYATAAN ITU SEBAGAI SEORANG ULAMA,BUKAN SEBAGAI ORANG POLITIK YANG BERKEPENTINGAN DI DALAM PAKATAN PEMBANGKANG.
 • ISLAM MENGHARAMKAN UMATNYA MEMEGANG LILIN DI UPACARA KEMATIAN KERANA KAEDAH ITU DIGUNAKAN DI DALAM AGAMA KRISTIAN.JADI TERNYATA APA YANG DI LAKUKAN OLEH DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN ITU ADALAH PERBUATAN YANG BERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM WALAUPUN DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN TIDAK MEMPUNYAI NIAT UNTUK BERBUAT DEMIKIAN DAN INI ADALAH MASALAH BESAR KERANA DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN IALAH SEORANG PEMIMPIN YANG BERAGAMA ISLAM DAN PERBUATANNYA ITU MUNGKIN AKAN MENJADI IKUTAN OLEH PARA PENYOKONG BELIAU DAN MENGELIRUKAN UMAT ISLAM YANG LAIN.
 • KEPADA DATUK SERI NIZAR JAMALLUDIN,JANGANLAH ANDA MEMPERTARUHKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN KARIER POLITIK ANDA KERANA IANYA SATU PERBUATAN YANG JIJIK DAN HINA.DAN KEPADA TOK GURU NIK AZIZ,JANGANLAH ANDA BERDOLAK-DALIK DAN MEMBERI ALASAN UNTUK TIDAK MENJAWAB KENYATAAN DATUK SERI DR ZAMBRY ABDUL KADIR DAN MENGELUARKAN FATWA...ADAKAH IANYA SUDAH TERKENA PADA BATANG HIDUNG SENDIRI??

3 comments:

 1. SALAM SDR am

  BEGITULAH ADANYA ORANG YANG MENGAKU PEJUANG iSLAM MEMPERMAINKAN iSLAM ITU SENDIRI...

  APALAH YANG ADA PADA KITA YANG SERING DITUDUH MENOLAK ISLAM INI...

  MEREKA SERBA HEBAT DALAM HALEHWAL ISLAM SAMPAI PERKARA YANG MENGANCAM AKIDAH PUN MEREKA BOLEH MEMPERMAINKANNYA LAGI...

  ITULAH KOMEN SAYA YANG IKHLAS

  ReplyDelete
 2. Bila suka sangat dok tuduh dan kata orang lain suma tak betul,maka Allah tunjukkan untuk dilihat orang ramai akan betapa yang suka mengata itu sebenarnya ialah seperti apa yang dia katakan itu! Allah sudah peringat supaya jangan menuduh apa lagi mefitnah orang malahan Allah benci jika kita tak kata, tak tuduh, tak fitnah TETAPI selalu bersangka pada orang lain. Nah! Allah sedang menunjukkan bukti supaya yang suka mengata itu nilai diri sendiri. Hanya Allah yang tahu isi dalam mereka ini! Untuk kita, Allah buatkan mereka untuk tunjukkan sifat sebenar supaya kita tahu!

  ReplyDelete
 3. astaghfirullah-hal-azim....
  kalo nk komen kate haram tu, bagi la bukti dari ayat-ayat Allah mahupon hadis Rasulullah dulu..
  kalo xde, jngn nak komen pasal agama...
  boleh jatuh murtad kalo memperlekehkan agama saudaraku oii...

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails