My Blog List

Monday, June 22, 2009

SIAPA YANG LEMAH DAN TERDESAK??


Pengarah startegi P.K.R Tian Chua berkata,Pakatan Pembangkang "AKAN MENGADAKAN MESYUARAT YANG AKAN MEMBINCANGKAN TENTANG TAKTIK UNTUK MENJATUHKAN UMNO DAN MEMBUKTIKAN YANG UMNO KINI SEMAKIN LEMAH DAN TERDESAK UNTUK MERAIH SOKONGAN SEHINGGA MAHU BERGABUNG DAN MEWUJUDKAN KERAJAAN PERPADUAN DENGAN PAS"(Sinar Harian 22/06/2009)."PERSOALANYA,SIAPA YANG TERDESAK DAN LEMAH??"."IDEA KERAJAAN PERPADUAN DAN ISU PENGABUNGAN DI ANTARA PAS DAN UMNO ADALAH IDEA YANG DI CETUSKAN OLEH PRESIDEN PAS,DATUK SERI ABDUL HADI DAN IDEA ITU MUNCUL BUKAN DARI KALANGAN PEMIMPIN UMNO".Kalau Tian Chua berkata yang "UMNO SUDAH LEMAH DAN TERDESAK,MESTILAH CADANGAN ITU DATANGNYA DARI PEMIMPIN UMNO"."PEMIMPIN-PEMIMPIN UMNO HANYA MENYAMBUT BAIK CADANGAN PRESIDEN PAS ITU SAHAJA KERANA IA DI LIHAT BOLEH MENYATU-PADUKAN UMAT ISLAM DAN INI SANGATLAH DITUNTUT DALAM ISLAM".Presiden PAS mencetusakan idea kerajaan perpaduan dengan UMNO dan "PEMIMPIN UMNO MAHU PERBINCANGAN DIADAKAN KERANA MAHU MENGETAHUI TENTANG MAKSUD SEBENAR KERAJAAN PERPADUAN INI KERANA IA MELIBATKAN PARTI UMNO DAN BARISAN NASIONAL"."PRESIDEN PAS ITU MAHU MEWUJUDKAN KERAJAAN PERPADUAN DENGAN UMNO MUNGKIN DISEBABKAN PRESIDEN PAS DATUK SERI ABDUL HADI SUDAH DAPAT MENJANGKA APA YANG BAKAL BERLAKU JIKA PAS MASIH LAGI KEKAL DI DALAM PAKATAN PEMBANGKANG TETAPI SAYANG KERANA PRESIDEN PAS,DATUK SERI ABDUL HADI TELAH DI RACUNI PEMIKIRANYA OLEH DATUK SERI ANWAR IBRAHIM DAN DATUK SERI ABDUL HADI TELAH MEMBATALKAN PERBINCANGAN KERAJAAN PERPADUAN DENGAN UMNO TENGAHARI TADI,NAMUN IA TIDAK AKAN SESEKALI MELEMAHKAN UMNO"."JADI KENYATAAN TIAN CHUA YANG MENYATAKAN UMNO LEMAH DAN TERDESAK TIDAK MASUK AKAL SAMA SEKALI DAN IA SEKALIGUS MENUNJUKAN P.K.R YANG TERDESAK DAN LEMAH SEBENARNYA KERANA TAKUT KEHILANGAN NEGERI YANG MEREKA PERINTAH SEKARANG INI JIKA PAS BERGABUNG DENGAN UMNO"."LAGI SATU BUKTI YANG MENUNJUKAN UMNO TIDAK LEMAH IALAH PAKATAN PEMBANGKANG KENA MENGADAKAN MESYUARAT UNTUK MENJATUHKAN UMNO"."JIKA UMNO BETUL-BETUL LEMAH,PAKATAN PEMBANGKANG TIDAK PERLU MENGADAKAN MESYUARAT UNTUK MENJATUHKAN UMNO KERANA DALAM PAKATAN PEMBANGKANG RAMAI PEMIMPIN YANG PANDAI BERCAKAP DAN MEMUTAR BELITKAN FAKTA,ITU SUDAH CUKUP UNTUK MENJATUHKAN UMNO,TAPI HAKIKATNYA UMNO TIDAK LAH LEMAH DAN TERDESAK SEPERTI YANG DIPERKATAKAN OLEH TIAN CHUA.SEBALIKNYA P.K.R DAN PAKATAN MEREKA YANG SEMAKIN LEMAH..."

1 comment:

  1. biasaklah pembangkang! PERASAN lebih! Kalah PRU pun masih rasa mereka kuat! Kalau kalah menyalahkan orang, kalau menang mereka hebat!
    Tak peliklah kalau mereka asyik merendahkan orang lain! sokongan moral untuk mereka sendiri! Padahal semua hampes! bermula dari DAP, PAS n PKR!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails